Accidente de muncă la Salcea și Fălticeni: Un muncitor a căzut de pe schelă, iar altul s-a prăbușit într-un cămin cu apă


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de luni, 5 octombrie, în județul Suceava au avut loc două accidente de muncă soldate cu rănirea a doi muncitori.

Primul caz a avut loc în localitatea Plopeni, orașul Salcea. Concret, un bărbat din Suceava, angajat al unei firme de construcții, a căzut de la înălțime în timp ce muncea la construcția unei hale de producție la intrare în localitate.

Imagine ilustrativă

Mai exact, bărbatul se afla pe o schelă ridicată de o macara, iar din cauza unui vânt puternic cât și faptului că schela nu era asigurată în chingi de ghearele macaralei, s-a produs un balans ce a avut ca urmare desprinderea schelei din ghearele unde era fixată.

În cădere, suceveanul a sărit de pe platforma schelei metalice în laterala halei pentru a evita o cădere pe temelia din beton a halei, căzând pe sol, pe pământ. Aici a suferit leziuni la nivelul nasului, fiind preluat de un echipaj SMURD și transportat la Secția UPU a Spitalului Județean Suceava pentru îngrijiri medicale de specialitate, fiind în investigații.

Celălalt caz a avut loc la Fălticeni, unde un muncitor a căzut într-un cămin de apă.

Bărbatul este angajat în calitate de muncitor necalificat la o firmă din Suceava, ce are ca obiect de activitate lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide.

Astfel, el fiind în timpul programului de muncă, efectua lucrări de instalare a unui robinet la un cămin de apă situat în dreptul imobilului de pe str. Filaturii Fălticeni. În același timp, bărbatului i s-a făcut rău și el a căzut în cămin, lovindu-se la cap și pierzându-și conștiința.

Ulterior, bărbatul a fost transportat la Spitalul Fălticeni, unde i s-a stabilit diagnosticul „TCC minor, rămânând internat pentru investigații suplimentare”.

În ambele cazuri s-au întocmit dosare penale privind infracţiunile de „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, iar în primul caz și privind „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de