Accidente de muncă la Salcea și Fălticeni: Un muncitor a căzut de pe schelă, iar altul s-a prăbușit într-un cămin cu apă

În cursul zilei de luni, 5 octombrie, în județul Suceava au avut loc două accidente de muncă soldate cu rănirea a doi muncitori.

Primul caz a avut loc în localitatea Plopeni, orașul Salcea. Concret, un bărbat din Suceava, angajat al unei firme de construcții, a căzut de la înălțime în timp ce muncea la construcția unei hale de producție la intrare în localitate.

Imagine ilustrativă

Mai exact, bărbatul se afla pe o schelă ridicată de o macara, iar din cauza unui vânt puternic cât și faptului că schela nu era asigurată în chingi de ghearele macaralei, s-a produs un balans ce a avut ca urmare desprinderea schelei din ghearele unde era fixată.

În cădere, suceveanul a sărit de pe platforma schelei metalice în laterala halei pentru a evita o cădere pe temelia din beton a halei, căzând pe sol, pe pământ. Aici a suferit leziuni la nivelul nasului, fiind preluat de un echipaj SMURD și transportat la Secția UPU a Spitalului Județean Suceava pentru îngrijiri medicale de specialitate, fiind în investigații.

Celălalt caz a avut loc la Fălticeni, unde un muncitor a căzut într-un cămin de apă.

Bărbatul este angajat în calitate de muncitor necalificat la o firmă din Suceava, ce are ca obiect de activitate lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide.

Astfel, el fiind în timpul programului de muncă, efectua lucrări de instalare a unui robinet la un cămin de apă situat în dreptul imobilului de pe str. Filaturii Fălticeni. În același timp, bărbatului i s-a făcut rău și el a căzut în cămin, lovindu-se la cap și pierzându-și conștiința.

Ulterior, bărbatul a fost transportat la Spitalul Fălticeni, unde i s-a stabilit diagnosticul „TCC minor, rămânând internat pentru investigații suplimentare”.

În ambele cazuri s-au întocmit dosare penale privind infracţiunile de „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, iar în primul caz și privind „vătămare corporală din culpă”.

loading...