FOTO VIDEO //Polițiștii de frontieră au confiscat țigări de peste 200.000 lei la Straja și Bilca. Două persoane sunt cercetate penal


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră au depistat luni două cazuri de contrabandă cu țigări în județul Suceava. În total, au fost confiscate țigări de peste 200.000 lei, iar două persoane sunt cercetate penal pentru contrabandă.

În primul caz, țigările au fost găsite într-un autoturism de teren Mitsubishi Shogun, fără plăcuțe de înmatriculare, parcat la rândul său în curtea unui imobil de pe raza localității Bilca.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, cu acordul proprietarilor (54 și 53 ani), polițiștii de frontieră au intrat în curtea imobilului, iar în urma unui control sumar asupra mijlocului de transport s-a constatat că în interiorul acestuia se află colete care conțin țigări de proveniență ucraineană.

Concret, în mașină erau 14.400 pachete, în valoare de 168.500 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 13.500 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Sursa citată precizează că în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări față de cei doi proprietari sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

În aceeași zi, un alt caz de contrabandă a fost depistat lângă granița cu Ucraina, unde au fost observate mai multe persoane transportând în spate colete voluminoase pe direcția localității Straja.

Ca de obicei, contrabandiștii au reușit să fugă, abandonând colete, în care erau 2.984 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 35.000 lei.

În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale, subliniază sursa citată.


Intră acum și în grupul de