Două accidente s-au produs pe DN 17 și DN 2K din cauza depășirilor imprudente. Șoferii vinovați de accidente au ajuns la spital cu traumatisme


Intră acum și în grupul de

Două accidente provocate de depășiri imprudente, în urma cărora tot atâtea persoane au fost rănite, s-au produs marți, în județul Suceava, aproape simultan.

Primul caz a avut loc pe DN 2K, între localitatea Iaslovăț și localitatea Milișăuți. Mai exact, un bărbat (53 ani) din comuna Arbore conducea un Peugeot pe drumul menționat. La un moment dat, în jurul orei 09:25, el a vrut să depășească o mașină ce circula în fața sa, fiind condusă de către o femeie din aceeași localitate.

Imagine ilustrativă

În aceste condiții, bărbatul nu a păstrat o distanță laterală față de celălalt autoturism și a intrat în coliziune lateral dreapta cu acesta.

În urma accidentului a fost rănit doar șoferul care a efectuat depășirea imprudentă. Bărbatul a fost transportat la spital, unde i-a fost stabilit diagnosticul „traumatism coloană cervicală, traumatism umăr stâng”.

Celălalt accident s-a produs în jurul orei 09:30, pe DN 17, între Ilișești și Păltinoasa. Concret, un bărbat (31 ani) din Ilișești, care conducea un BMW, s-a angajat neregulamentar în efectuarea unei depășiri, în zona de acțiune a indicatorului „Depășirea interzisă”.

„Depășirea” s-a terminat cu o coliziune frontală cu o autoutilitară condusă regulamentar, din sensul opus, de un sucevean (58 ani).

Ca și în cazul precedent, în urma impactului a fost rănit doar șoferul care a încercat să efectueze depășirea neregulamentară. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu diagnosticul de „contuzie coloană cervicală”.

De menționat că toți cei patru șoferi implicați au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. De asemenea, în ambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de