In 2009, lucrari de 200 miliarde si dotari de 25 miliarde la Spitalul Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

În cadrul unei şedinţe de bilanţ, directorul Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, ec. Vasile Rîmbu a făcut miercuri, o prezentare al lucrărilor de investiţii realizate în 2009, la care au fost prezente autorităţile judeţene, Consiliul medicilor şi Comitetul director. Directorul Rîmbu a declarat că s-au cheltuit în total circa 200 de miliarde de lei vechi, bani proveniţi de la Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean şi Primăria Suceava.

Acesta a precizat că din aceşti bani, s-au cheltuit 145 de miliarde de lei vechi, „pe reperaţii capitale duse la bun sfârşit”, lucrări care au constat în refacerea acoperişului la spitalul nou şi la cele 4 clădiri de la spitalul vechi, schimbarea instalaţiilor termice, sanitare şi de canalizare, modernizarea intrărilor în curtea spitalului şi intervenţii asupra căilor de acces pentru maşini şi pietoni.

De asemenea, s-a înlocuit tâmplăria în clădirile spitalului vechi, s-au refăcut faţadele, căile de acces către aceste pavilioane, a fost reabilitată şi modernizată Secţia Psihiatrie de la Burdujeni, unde s-a mărit cu un etaj pavilionul central, fiind mai multe locuri în saloane, s-au renovat şi celelalte clădiri unde funcţionează Administrativ-ul, cantina şi atelierele de ergoterapie.

Pentru reparaţii curente s-au cheltuit 30 de miliarde de lei vechi, lucrările continuând şi în 2010 la Cardiologie, Pediatrie, Chirurgie, Chirurgie Infantilă.

Şeful Spitalului Judeţan a mai menţionat că, tot în 2009, unitatea a fost dotată prin program al ministerului cu aparatură în valoare de 25 de miliarde de lei vechi, pentru secţiile de Cardiologie, ATI şi de recuperare.

„Pentru anul 2010 ne propunem să reamenajăm şi să modernizăm Blocul Operator al spitalului, înlocuirea celor opt ascensoare care au deja o vechime de peste 40 de ani, repararea faţadei clădirii noi a spitalului, dar şi modernizarea ambulatoriului de specialitate al unităţii şi a Maternităţii”, a subliniat Vasile Rîmbu.


Intră acum și în grupul de