Scolile si spitalele sucevene vor primi in continuare tichete de masa


Intră acum și în grupul de

Instituţiile finanţate integral din venituri proprii, precum unităţile de învăţământ şi spitalele, au fost exceptate de la interdicţia de acordare de tichete de masă pentru angajaţi, impusă de Guvern pentru acest an. Executivul a interzis instituţiilor publice centrale şi locale, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, să acorde tichete de masă angajaţilor, fiind însă exceptate instituţiile finanţate integral din venituri proprii.

Decizia a fost luată prin ordonanţă de urgenţă aprobată în prima şedinţă a Cabinetului după votul de învestitură.

În prima variantă a proiectului de buget pe 2010 era precizat că tichetele de masă vor fi sistate în cazul tuturor instituţiilor publice, inclusiv pentru activităţile finanţate integral din venituri proprii înfiinţate pe lângă instituţiile publice, fără excepţii.

Din categoria instituţiilor publice autonome care se finanţează integral din venituri proprii se află şi Comisia Naţională de Valori Mobiliare şi Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.


Intră acum și în grupul de