Inventatorii USV, premiați cu trei medalii de aur și una de argint la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” din Timișoara


Intră acum și în grupul de

Cadrele didactice și doctoranzii Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au fost premiați cu trei medalii de aur și una de argint la ediția a VI–a a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” din Timișoara, ce a avut loc în perioada 13-15 octombrie 2020.

Universitatea suceveană a participat cu patru invenții înregistrate recent la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci. Invențiile au fost prezentate sub formă de înregistrare video a prototipului, machetei sau posterului digital. La această ediție, au fost acceptate invențiile, mărcile și proiectele de cercetare care nu au mai participat la edițiile anterioare, a precizat USV.

Astfel, juriul, alcătuit din inventatori și cercetători specializați pe fiecare clasă, a premiat invențiile sucevenilor după cum urmează:

Diploma și medalia de aur – „Dispozitiv pentru tracțiune scheletică continuă”

CENUȘĂ Mihai, POIENAR Mihaela, MILICI Laurențiu Dan, RAȚĂ Mihai, IRIMIA Daniela, PENTIUC Radu Dumitru, LUPU Elena Daniela, AFANASOV Ciprian.

Diploma și medalia de aur – „Dispozitiv automat de deschiciurare a liniilor electrice aeriene”

CENUȘĂ Mihai, POIENAR Mihaela, MILICI Laurențiu Dan, GRAUR Adrian, UNGUREANU Constantin, ATĂNĂSOAE Pavel, BOBRIC Crenguța Elena, POPA Cezar Dumitru.

Diploma și medalia de aur – „Sistem automat de control al comenzilor”

TOADER Eusebiu, POIENAR Mihaela, MILICI Mariana Rodica, RAȚĂ Gabriela, PRODAN Cristina, VLAD Valentin, NIȚAN Ilie, UNGUREANU Constantin.

Diploma și medalia de argint – „Sistem de monitorizare a activității unei persoane la birou”

MILICI Laurențiu Dan, POIENAR Mihaela, NIȚAN Ilie, UNGUREANU Constantin, GROSU Oana Vasilica, POCRIȘ Marcel, TOADER Eusebiu Vasile, MEDRIHAN Dumitru Nicolae.


Intră acum și în grupul de