Trei transporturi ilegale de cherestea au fost depistate într-o singură zi în județul Suceava. Polițiștii au confiscat peste 30 mc de material lemnos și au aplicat amenzi de 22.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat în cursul dimineții de duminică, 25 octombrie, trei transporturi ilegale de cherestea. În total, erau transportate ilegal 30,05 mc de cherestea rășinoase, cantitatea ce a fost confiscată.

Primul caz a ieșit la iveală în urma unui control în traficul din Gura Humorului. Astfel, în jurul orei 03:30, polițiștii au oprit o autoutilitară ce transporta cherestea rășinoase. Conducătorul auto a prezentat pentru control avizul de însoțire pentru cantitatea de 4,53 mc cherestea rășinoase, emis de o societate comercială din comuna Vama.

Inventarierea încărcăturii a arătat că în realitate, în vehicul erau 8,53 mc cherestea rășinoase, cu 4,00 mc in plus fată de volumul înscris în avizul de însoțire. De asemenea s-a constatat faptul că specificațiile înscrise in avizul de însoțire prezentat pentru control, nu corespund cu specificațiile materialului lemnos transportat.

Prin urmare, firma emitentă a fost sancționată cu două amenzi, în valoare totală de 11.000 lei, iar materialul lemnos (cele 4 mc, în valoare de 2.870 lei) a fost confiscat.

Peste câteva ore, polițiștii au opri în traficul din localitatea Frasin două camioane ce transportau material lemnos.

Ambii șoferi au prezentat avize de însoțire emise de o societate comercială din Negrileasa, unul pentru 42,40 mc cherestea rășinoase, iar celălalt pentru 44,20 mc cherestea rășinoase.

Ca și în cazul precedent, încărcătura a fost inventariată. Astfel, a fost depistat un volum în plus de 16,27 mc cherestea rășinoase în primul caz și 9,78 mc cherestea în plus în cel de al doilea.

De asemenea, și în acest caz s-a constatat faptul că specificațiile înscrise in avizele de însoțire prezentate pentru control, nu corespund cu specificațiile materialului lemnos transportat.

Drept urmare, societatea comercială emitentă a fost sancționată cu două amenzi în valoare de 11.000 lei, iar cantitatea transportată în plus (26,05 mc, în valoare 18.730 lei) a fost confiscată.


Intră acum și în grupul de