Creste numarul deceselor de gripa noua pandemica in judet


Intră acum și în grupul de

În ultima perioadă, la nivelul judeţului Suceava, se înteţesc cazurile de decese cauzate de gripă nouă pandemică. Institutul Cantacuzino a confirmat miercuri, faptul că în urma analizelor probelor luate de la un bărbat decedat, acesta avea gripă nouă. Deşi bărbatul a decedat pe data de 30 decembrie, în secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, prezenţa virusului pandemic atât în exudat cât şi în fragmente recoltate în cadrul necropsiei au fost confirmate miercuri. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 44 ani. din zona rurală a Rădăuţi-ului.

În judeţ mai există două cazuri de deces în care este suspectată prezenţa virusului dar pentru care încă nu se cunosc rezultatele. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 69 de ani dintr-un centru social din judeţ, ce a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în Spitalul Judeţean şi o femeie, de 40 ani din Suceava ce a decedat duminică, 3 ianuarie, la Iaşi dar care aparent nu suferea de vreo boală asociată.

Potrivit DSP Suceava întârzierea cu care apar rezultatele se datorează faptului că, atât firma de curierat ce transportă probele cât şi laboratorul de la Bucureşti nu au lucrat de sărbători.


Intră acum și în grupul de