Formare in cadrul programului european „Tineret in Actiune”

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), prin programul Tineret în Acţiune, organizează în perioada 3-7 februarie cursul de scriere de proiect pe următoarele acţiuni din cadrul programului european „Tineret în Acţiune”: schimburi de tineri, serviciul European de Voluntariat, proiecte pentru democraţie participativă, întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret.

Coordonatorii de proiecte, membrii ONG-urilor care activează în domeniul tineretului, reprezentanţii instituţiilor publice implicate în lucrul cu tinerii şi reprezentanţii şcolilor speciale pentru tineri cu dizabilităţi care sunt interesaţi să scrie şi să depună proiecte pentru finanţare în cadrul programului european „Tineret în Acţiune” sunt invitaţi să participe la modulele de formare „Scrierea proiectelor în context Tineret în Acţiune”. Sesiunile de formare sunt organizate de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), în perioada 3-7 februarie. Toate costurile sunt acoperite de organizatori, modulele fiind co-finanţate de Comisia Europeană.

Modulele se organizează pe următoarele Acţiuni din cadrul programului Tineret în Acţiune: Schimburi de tineri (Acţiunea 1.1) – 1 modul (15 locuri), Serviciul European de Voluntariat (Acţiunea 2) – 1 modul (15 locuri), Proiecte pentru democraţie participativă (Acţiunea 1.3) şi Întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret (Acţiunea 5.1) – 1 modul (15 locuri).

Sesiunea de formare oferă informaţii despre cum se elaborează un proiect în cadrul acestor linii de finanţare, ce paşi trebuie urmaţi în planificarea şi scrierea unui proiect şi cum trebuie completate cererile de finanţare. Participanţii vor afla ce activităţi pot fi derulate într-un astfel de proiect, pentru a se utiliza cadrul învăţării nonformale şi valorile europene promovate de programul Tineret în Acţiune.

Selecţia participanţilor se va realiza în funcţie de profilul acestora, luându-se în calcul motivaţia lor de a-şi valorifica ulterior competenţele dobândite. Se va urmări accesul unui număr cât mai mare de organizaţii şi o distribuţie geografică echilibrată.

Formularul de candidatură trebuie completat integral şi trimis la adresa de e-mail roxana.cristea@anpcdefp.ro, până pe data de 22 ianuarie. Rezultatele selecţiei vor fi anunţate până pe data de 26 ianuarie. Mai multe detalii, inclusiv formularul de candidatură, puteţi găsi pe forumul ANPCDEFP, la adresa http://www.anpcdefp.ro/extern/viewtopic.php?f=27&t=3423.

loading...