DSP apeleaza la rezidenti pentru a face vaccinari la centrul de la Spitalul Judetean


Intră acum și în grupul de

Centrul de vaccinare împotriva gripei noi organizat la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a dat peste cap activitatea unităţii medicale. „Spitalul are o criză acută de personal. Nu putem să defavorizăm alţi pacienţi de serviciile medicale de care au nevoie. Vom lua legătura cu medicii rezidenţi pentru a fi aduşi la centrul de vaccinare pentru a face consultaţii şi vaccinări”, a declarat luni, şeful Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Alexandru Lăzăreanu.

Întrucât nu există medici suficienţi, iar pacienţii au nevoie şi de un consult în prealabil, acolo a fost detaşat şi dr. Valerian Morariu, şeful Compartimentului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, şi două asistente, dar avalanşa de oameni îngreunează vaccinarea. Centrul funcţionează în ambulatoriu, în biroul Infecţii Nosocomiale lângă Cabinetul – Diabet şi Boli de nutriţie, dar aglomeraţia este aşa de mare, încât nu ştii cine, unde aşteaptă şi pentru ce. Majoritatea celor prezenţi luni la vaccinare erau persoane asigurate, deşi pentru acestea recomandarea este să meargă la medicul de familie.

Directorul DSP a mai spus că la Centrul de vaccinare trebuie să se prezinte doar cazurile deosebite, pacienţi din alte localităţi sau cei care nu sunt asiguraţi. Acesta afirmat că medicii de familie vor trebui să faţă situaţiei, prelungindu-şi programul de lucru.

„Ştiu că e greu, dar nu pot să fac rău spitalului, să rămână fără oameni pentru urgenţe. O soluţie ar fi să discutăm cu primarul şi să deschidem centre de vaccinare în şcoli, medicii de acolo nu sunt aşa aglomeraţi. În judeţ vaccinarea decurge normal, am repartizat vaccin Centrelor Teritoriale de Sănătate Publică, le dăm câte 200-300 de doze zilnic. Lumea trebuie să înţeleagă şi să respecte regula că vaccinarea se face la medicul de familie”, a menţionat Alexandru Lăzăreanu.

Deşi în cursul zilei de luni s-au purtat discuţii pentru mutarea centrului de vaccinare în fosta secţie de neurologie de la Spitalul Vechi s-a luat totuşi decizia păstrării locaţiei iniţiale.

„Vă comunicăm că Programul Centrului de Vaccinare organizat în Ambulatorului de Specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou Suceava” va fi 8-15, de luni până vineri. Acest centru va funcţiona tot în biroul Infecţii Nosocomiale vis-a-vis de Cabinetul – Diabet şi Boli de nutriţie. Până astăzi la ora 15 au fost vaccinate 340 de persoane.

Din data de 12.01.2010 va funcţiona un Centru de Vaccinare în Ambulatorului de Specialitate al Spitalului Municipal Rădăuţi, str. Grănicerului, cu program 9-14, de luni până vineri.

Din data de 12.01.2010 va funcţiona un Centru de Vaccinare în Ambulatorului de Specialitate Fălticeni, (fosta Policlinica), cu program 9-12, de luni până vineri” se precizează într-un comunicat transmis de către DSP Suceava luni, la ora 16:30, cu menţiunea că la sediul instituţie, cu jumătate de ora înaintea trimiterii notei de presă „a fost adus un lot de 23.850 de doze de vaccin Cantgrip”.


Intră acum și în grupul de