40 de elevi de la Colegiul „Stefan cel Mare” nu vor sustine proba TIC la BAC


Intră acum și în grupul de

Simularea probei de competenţe digitale – TIC – din cadrul examenului de Bacalaureat, ce urmează a fi susţinută miercuri, se va realiza diferit, în funcţie de dotarea unităţilor de învăţământ şi numărul de elevi înscrişi. La ora 12.30, elevii sunt aşteptaţi în laboratoarele de informatică, pentru ca la ora 13.00 să înceapă proba. S-a decis repartizarea pe două serii, în ordine alfabetică, a candidaţilor, acolo unde numărul elevilor este mai mare decât cel al calculatoarelor, astfel că la ora 15.30 va intra în sala de examen a doua serie.

Subiectele ce vor fi trimise de la minister în dimineaţa zilei de miercuri vor fi diferite pentru cele două serii, însă vor avea acelaşi grad de dificultate.
În cazul unităţilor liceale care au un număr mai mare de calculatoare se poate realiza o distribuţie a candidaţilor astfel încât să fie cuprinşi în totalitate în cele două serii. De exemplu, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava beneficiază de 90 de calculatoare, iar pentru proba TIC a Bacalaureatului s-au înscris 140 de elevi, ceea ce înseamnă că vor susţine cu toţii simularea de miercuri, în două serii.

Candidaţii pentru care se recunosc şi se echivalează rezultatele obţinute la examenele cu recunoaştere europeană pentru certificarea competenţelor digitale – certificatul ECDL – nu mai susţin proba de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului de Bacalaureat.

Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava este acreditat să organizeze cursuri în vederea obţinerii acestui certificat, astfel că, din cei 198 elevi de clasa a XII-a înscrişi pentru proba TIC, circa 40 au deja certificatul ECDL, iar alţi zece urmează să-l obţină. Pentru restul se va organiza testarea.

Elevii care vor participa la simulare vor avea la dispoziţie maximum 90 de minute pentru rezolvarea cerinţelor probei de evaluare, ei trebuind să rezolve aproximativ 15-20 de itemi care vizează competenţe în mai multe domenii, respectiv concepte de bază privind sistemul de calcul, utilizarea computerului şi organizarea fişierelor, sisteme de operare, procesoare de texte, procesoare de calcul tabelar, prezentări, baze de date, mijloace moderne de comunicare, reţeaua internet.
Proba privind competenţele digitale va avea loc în perioada 19-29 aprilie.


Intră acum și în grupul de