Salariile a peste 900 de invatatori si educatori cu studii superioare ar trebui sa creasca in acest an


Intră acum și în grupul de

Potrivit legislaţiei, salariile a 910 învăţători şi educatori suceveni cu studii superioare ar trebui să crească în acest an. Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN), atrage atenţia că în conformitate cu Legile 387 şi 330 adoptate anul trecut, salariile învăţătorilor şi educatorilor care au absolvit studii superioare de specialitate ar trebui să crească în 2010 cu până la 200 de lei în funcţie de vechime.

Legislaţia actuală reglementează faptul că, învăţătoarele şi educatoarele care îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea 387/2009 şi Legea 330/2009 trebuie să fie salarizate începând cu 1 ianuarie 2010 la nivelul studiilor superioare de lungă durată.

Sindicaliştii spun că până la ora actuală MECTS nu a transmis în teritoriu nici o notă privind încadrarea şi salarizarea cadrelor didactice aflate în această situaţie. Aceştia spun că, în această perioadă se întocmesc statele de plată pentru luna ianuarie iar Ministerul Educaţiei va trebui să facă de urgenţă precizările necesare pentru aplicarea legii în spiritul şi litera acesteia.

Majorările salariale vin, în acest caz al educatorilor şi învăţătorilor, din încadrarea lor pe altă funcţie, şi anume profesor pentru învăţământul preşcolar, respectiv profesor pentru învăţământul primar, explică sindicaliştii.

În prezent, salariul de bază brut al educatorilor se situează între 968 şi 1.711 de lei plus sporul, diferenţele fiind făcute în funcţie de vechime, cel mai mare salariu fiind pentru cei care au gradul I şi peste 40 de ani vechime.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacman, a precizat că în judeţul Suceava, potrivit încadrărilor pentru acest an şcolar sunt 1.914 învăţători şi 1.207 educatori titulari şi suplinitori. „Potrivit statisticii avem un număr de 659 de învăţători şi 251 de educatoare cu studii superioare” a adăugat Laurenţa Hacman.


Intră acum și în grupul de