Transport de lemne efectuat cu un camion ce depășea gabaritul în lungime admis de lege și în baza unui aviz eronat, depistat în comuna Mănăstirea Humorului


Intră acum și în grupul de

Un transport de materiale lemnoase cu mai multe nereguli a fost interceptat, luni, de polițiștii suceveni în urma unei sesizări făcute prin 112.

Concret, pe raza comunei Mănăstirea Humorului, a fost oprit camionul condus de un localnic de 42 ani.

Imagine ilustrativă

Conducătorul auto a prezentat două avize primare de însoțire a materialelor lemnoase, ambele având coduri unice pentru autoutilitara pentru cantitatea de 16,58 mc lemn rotund molid și brad, respectiv pentru remorcă cu cantitatea de 25,08 mc lemn rotund molid și brad.

Lemnul avea ca punct de încărcare Ocolul Silvic Stulpicani, iar punct de descărcare – depozitul unei societăți comerciale din comuna Mănăstirea Humorului.

Astfel, s-a efectuat verificarea în baza de date a transportului, constatându-se faptul că șoferul deținea avize de însoțire pentru ansamblul de vehicule, însă administratorul societății comerciale a introdus greșit numărul de înmatriculare al remorcii în aplicație.

În aceste condiții, s-a solicitat sprijin din partea Ocolului Silvic Gura Humorului pentru verificarea documentelor și a cantității de material lemnos transportat, verificare ce au arătat că materialul lemnos transportat este conform cu cel menționat în avizele de însoțire.

Cu toate acestea, angajații ISCTR Suceava au stabilit faptul că ansamblul de vehicule depășește gabaritul în lungime cu 85 cm peste limita admisă de lege, drept pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu suma de 250 lei.

Totodată, polițiștii vor sesiza Garda Forestieră Suceava în vederea sancționării administratorului firmei care a completat greșit formularului online a datelor privind transportul de material lemnos.


Intră acum și în grupul de