Studenții suceveni inițiază campania „Donează sânge constant. Fii erou!”


Intră acum și în grupul de

În contexul în care Centrul Județean de Transfuzii Suceava are nevoie de donatori, studenții specializării „Media Digitală” din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” s-au mobilizat și s-au implicat concret, donând sânge. În paralel, ei și-au propus să desfășoare campania „Donează sânge constant. Fii erou!” și în mediul online, prin distribuirea unor machete informative despre donare, a anunțat printr-un comunicat de presă Universitatea suceveană.

„Acum, mai mult ca oricând, ne dorim să fim aproape unii de ceilalți. Echipa noastră a donat deja la Centrul Județean de Transfuzii Suceava. Este ceva ce studenții au oferit „din inimă”, este un act responsabil, cu o importantă încărcătură civică. Studenții au donat sânge benevol. Scopul campaniei este acela de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge. Statisticile arată că, în ţara noastră, unul din zece pacienţi spitalizați are nevoie de sânge sau de produse derivate din sânge. Din păcate, în România nu este acoperită nici măcar jumătate din această nevoie”, a menționat coordonatoarea campaniei, Iulia Sîrghi-Covalciuc.

Detalii despre studenții care se alături campaniei pot fi obținute de pe pagina de facebook a campaniei.

Campania a fost inițiată de studenții de la Media Digitală din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și susținută de Radio USV și Digital Media Center.


Intră acum și în grupul de