Gerul afecteaza programul de sterilizare gratuita a animalelor fara stapan din Suceava


Intră acum și în grupul de

Din cauza temperaturilor foarte scăzute din această perioadă, echipa Stray Animal Care este nevoită să ţină animalele sterilizate 3 zile în postoperator, nu 24 de ore aşa cum se procedează în condiţii normale. De aceea, numărul animalelor prinse pentru sterilizare va scădea până când temperaturile vor fi mai blânde.

Animalele sterilizate vor petrece mai mult timp în postopertator pentru că VIER PFOTEN nu doreşte să le pună sănătatea în pericol. In perioada postoperatorie prelungită, VIER PFOTEN va asigura hrana şi apa pentru animalele aflate în supraveghere.

Din 12 ianuarie, VIER PFOTEN a revenit în Municipiul Suceava pentru a continua sterilizările gratuite ale animalelor fără stăpân, asigurând astfel controlul populaţiei de câini fără stăpân apăruţi între timp.

Proiectul are ca scop soluţionarea civilizată şi eficientă a situaţiei animalelor fără stăpân, oferindu-le acestora şansa de a trăi şi de a fi acceptate de către întreaga comunitate.

Echipa care acţioneaza în Suceava este formată din medici veterinari, tehnicieni veterinari şi prinzători cu experienţă şi poate fi recunoscută după însemnele fundaţiei VIER PFOTEN şi ecusoanele personalizate care cuprind date de identificare ale fiecărui angajat precum şi date de contact ale fundaţiei.

În paralel cu proiectul de sterilizare, membrii VIER PFOTEN desfăşoară acţiuni de informare şi educaţie a locuitorilor în spiritul protecţiei animalelor.

Proiectul se desfăşoară în baza unui contract semnat cu Primăria Suceava, contract prin care VIER PFOTEN se angajează să sterilizeze gratuit câinii fără stăpân, iar Primăria garanteaza faptul că angajaţii, contractorii şi subcontractorii săi nu vor iniţia acţiuni de ucidere, maltratare sau otrăvire a acestora.

In cadrul proiectului, cainii sunt prinsi, sterilizati, marcati, deparazitati si vaccinati iar dupa perioada postoperatorie, daca nu apar complicatii medicale, sunt returnati in locul din care au fost luati.
Marcarea cainilor sterilizati se face cu ajutorul crotalilor de culoare albastra, inscriptionati VIER PFOTEN.
VIER PFOTEN multumeste autoritatilor si cetatenilor pentru responsabilitatea fata de care au dat dovada prin aceasta alegere si cere sprijinul acestora pentru a implementa proiectul de sterilizare menit sa imbunatateasca viata locuitorilor si a animalelor fara stapan.


Intră acum și în grupul de