Accident de muncă mortal la Dorna Arini: Paznicul unei societăți comerciale ce se ocupă cu extracția minereurilor feroase a murit din cauza unui generator de curent electric


Intră acum și în grupul de

Un bărbat (59 ani), din comuna Dorna Arini, și-a pierdut viața la locul de muncă. El activa în calitate de paznic la o societate comercială care are un punctul de lucru în comuna Dorna Arini, ce se ocupă cu extracția minereurilor feroase.

Bărbatul fost găsit inconștient de către colegii săi. În dimineața de joi, bărbatul, împreună cu un coleg de serviciul, au pus în funcțiune un generator de curent electric pe benzină, pentru pornirea unor pompe de apă, deoarece sediul societății nu era conectat la rețeaua de curent electric în urma unor lucrări a firmei specializate de energie electrică.

Ulterior, bărbatul a rămas singur la sediul societății, iar în jurul orelor 16:00 a fost contactat telefonic de către colegii de lucru, acesta nu a răspuns, ocazie cu care un coleg s-a deplasat la punctul de lucru, iar la parterul imobilului l-a găsit pe bărbatul inconștient.

Apoi, la fața locului s-au deplasat lucrători din cadrul Serviciului de Ambulanță Vatra Dornei, care au procedat la efectuarea măsurilor de prim ajutor însă fără rezultate, ulterior constatând decesul bărbatului.

De menționat că în încăperea în care a fost găsit bărbatul se simțea miros de gaze, iar în camera alăturată a fost identificat generatorul de curent electric. Acesta nu funcționa, în rezervor nu se mai afla combustibil și butonul de pornire era în poziția ON.

Totodată, cadavrul nu prezenta urme de violență și a fost depus la morga Spitalului Vatra Dornei, în vederea efectuării autopsiei medico-legale.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „uciderea din culpă” și „nerespectarea  măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.


Intră acum și în grupul de