Tânără din Șcheia, reținută după ce ar fi furat banii mai multor bătrâni din Suceava. Aceștia fie o invitau în casă ca să-i dea de mâncare, fie tânăra pătrundea prin uși neasigurate


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a informat, în data de 9 decembrie, că a reușit să prindă o tânără care fura din casele persoanelor de vârstă înaintată, după ce pătrundea în locuinței prefăcându-se cerșetoare.

Astfel, polițiștii suceveni recomandă încă o data cetățenilor și în special vârstnicilor să manifeste prudență în relaționarea cu persoane necunoscute, mai ales în contextul apropierii Sărbătorilor de Iarnă. Sub diferite pretexte, infractorii încearcă deseori să inițieze discuții, să pătrundă în curți sau locuințe și ulterior să sustrragă sume de bani sau bunuri de valoare.

Potrivit Poliției Suceava, pe lângă cazul suceveanului de 86 de ani ce a avut loc în data de 23 noiembrie și despre care am relatat anterior, tânăra ar fi comis alte două infracțiuni similare.

Astfel, în data de 30 noiembrie, tânăra a pătruns în apartamentul unei sucevence de 81 de ani, care locuiește singura. Concret, în timp ce bătrâna se afla la domiciliul, având ușa de acces în locuință închisă dar neasigurată, tânăra a intrat fără acordul ei în casă. Necunoscuta s-a deplasat până în sufragerie, cameră în care se afla și proprietara cerându-i acesteia ceva de mancare sau apă. La un moment dat femeia a observat un portofel pe care l-a luat și a ieșit cu acesta în mână până în holul blocului. În continuare, bătrâna s-a deplasat după necunoscută. Aceasta i-a returnat portofelul femeii de 81 de ani spunându-i că este săracă după care a părăsit incinta blocului.

Peste câteva zile, în data de 2 decembrie, a avut loc încă un caz. Mai exact, un bărbat (74 ani) din Suceava, a sesizat poliția cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras din locuință suma de 2.850 lei după ce au pătruns pe ușa lăsată neasigurată.

Suceveanul locuiește împreună cu soția într-un apartament situat în Suceava, iar în ziua respectivă poștașul le-a adus pensiile, în valoare totală de 3.538 lei. După primirea pensiei, bărbatul s-a dus în bucătărie, unde a mâncat timp de aproximativ 10 minute.

În momentul în care a revenit pe hol, suceveanul a constatat că ușa de acces în apartamentul său era între-deschisă și de pe lada frigorifică lipsea suma de 2850 lei. Pentru acest motiv a sesizat Poliția.

Din declarația formulată de el a reieșit că în momentul în care a primit pensia, pe holul blocului se afla o femeie de aproximativ 20-25 ani, pe care o bănuiește de comiterea furtului.

Poliția Suceava precizează că din moment ce modul de operare este similar, cauzele au fost reunite, fiind desfășurate activități investigative pentru identificarea autorului și administrarea materialului probator.

În urma activităților de cercetare penală desfășurate a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind o femeie de 26 de ani din comuna Șcheia.

 La data de 08.12.2020 faţă de aceasta s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în data de 09.12.2020, aceasta să fie prezentată instanţei competente, în vederea emiterii unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Investigaţii Criminale, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

În acest context, polițiștii reamintesc faptul că, un mod de operare distinct îl reprezintă vânzarea unor diferite obiecte de uz casnic direct la domiciliu sau oferta de a efectua anumite lucrări gospodăreşti. De asemenea, unele persoane invocă motive financiare sau medicale și apelează la mila proprietarilor de locuințe. Toate acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa victimei, iar în momente de neatenţie sunt sustrase bunuri şi valori  din casă.

„De aceea recomandăm cetățenilor să nu inițeze discuții cu astfel de persoane și să  nu   le permită accesul în locuință.  Totodată,  recomandăm  să  închideți  ușile  și să le asigurați cu sisteme de închidere chiar și atunci câd sunteți la domiciliu”, precizează sursa citată.   

„De asemenea, nu lăsați să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile. Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, le recomandăm să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane. În cazul în care aveţi suspiciuni apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!”, mai arată sursa citată.


Intră acum și în grupul de