FOTO VIDEO // O familie a rămas fără casă de locuit după un incendiu violent din comuna Voitinel, care a afectat trei gospodării

Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre vineri, la o gospodărie din comuna Voitinel, iar docul s-a propagat și la alte două gospodării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, din cauza orei târzii, incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere. De asemenea, construcțiile majoritare din lemn au favorizat propagarea flăcărilor, astfel încât, la sosirea pompierilor acestea se manifestau la construcții din trei gospodării.

Prin urmare, a fost necesară intervenția pompierilor militari și civili cu șapte autospeciale.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, care a suferit un atac de panică. Acesta și-a revenit și nu a fost necesar transportul la spital.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.

Focul a distrus casa de locuit și șura primului proprietar, pe o suprafață de aproximativ 250 mp. Și șura proprietarului învecinat a ars, pe o suprafață de 130 mp. De asemenea, focul i-a afectat camera centralei și o parte din acoperișul bucătăriei de vară. La cel de-al treilea proprietar, au fost afectați parțial pereții garajului.

În prezent, pompierii militari încă sunt la fața locului, pentru lichidarea ultimelor focare și pentru îndepărtarea elementelor de construcție afectate.