Salon de infrumusetare, inchis de DSP pentru lipsa dotarilor


Intră acum și în grupul de

În urma unui control derulat de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava la saloanele de înfrumuseţare din judeţ, unul a fost închis, iar altele au fost amendate. Au fost supuse verificărilor cele două cabinete de tatuaje şi piercing din judeţ aflate în evidenţă, 18 cabinete de tratament, machiaj cosmetic şi epilare (dintr-un total de 35) şi 54 de cabinete de manichiură, pedichiură, coafură, frizerie şi bărbierit (din totalul de 111 catagrafiate).

DSP Suceava a emis o decizie de suspendare a activităţii, motivul fiind lipsa unei dotări corespunzătoare. În acelaşi timp, au fost aplicate trei amenzi, în valoare totală de 7.200 lei, pentru neaprovizionarea unităţii cu substanţe dezinfectante, o altă amendă, de 2.400 lei, fiind aplicată pentru nerespectarea de către angajaţi a condiţiilor igienico-sanitare referitoare la dezinfecţia instrumentarului.

Alte amenzi, în valoare de 1.800 lei, au fost date unităţilor ai căror salariaţi nu aveau analizele medicale la zi sau care deţineau certificate de însuşire a normelor de igienă expirate.

La verificări, au mai fost descoperite o serie de unităţi care nu deţineau puncte de prim ajutor sau care prezentau deficienţe în colectarea separată a deşeurilor periculoase, însă în aceste cazuri inspectorii sanitari au dispus doar recomandări şi avertizări.


Intră acum și în grupul de