Bukvic a iesit castigator din litigiul cu Cetatea


Intră acum și în grupul de

Încă o piatră de moară legată de gâtul Cetăţii. Comisia de Disciplină a FRF a hotărât că Cetatea trebuie să-i plătească atacantului sârb Milorad Bukvic restanţe financiare ce însumează suma de 5.000 de euro! Bukvic a venit la Cetatea la începutul sezonului 2008-2009 sub formă de împrumut de la FC Vaslui. A stat la Suceava doar 5 luni, iar o lungă perioadă de timp a fost accidentat. A evoluat 8 meciuri în tricoul Cetăţii şi a înscris un singur gol.

Anton arată cu degetul spre Moldovan

Ciprian Anton a declarat la aflarea verdictului că FC Cetatea nu este dispusă să plătească această sumă de bani către Bukvic, iar responsabilitatea stingerii acestui litigiu îi revine fostului preşedinte al clubului. „Dacă este cineva care trebuie să plătească aceşti bani este Dumitru Moldovan, pentru că el conducea destinele clubului în acea perioadă. Oricum, cazul este mult mai complicat, pentru că din contabilitatea clubului reiese că în cele 5 luni în care a stat la Cetatea, Bukvic şi-a încasat toţi banii aferenţi contractului pe 10 luni pe care l-a semnat cu gruparea suceveană în luna august a anului 2008.

Comisia de Disciplină a FRF a descoperit însă că unele state de plată nu aveau semnătura jucătorului, aşa că nu le-a luat în considerare. Consider că este o greşeală gravă, care nu ne aparţine şi de aceea zic că e de datoria lui Dumitru Moldovan să rezolve acest caz. Chiar dacă aş vrea şi aş avea de unde, ceea ce nu e cazul, tot n-aş putea să plătesc eu această datorie, deoarece în contabilitatea clubului apare că Bukvic şi-a încasat toţi banii din contract. Ar însemna să comit o ilegalitate dacă aş plăti un jucător de două ori”, a declarat Ciprian Anton.

Moldovan: “Bukvic a primit banii doar pentru cât a stat la Suceava”

Fostul preşedintele al Cetăţii, Dumitru Moldovan, se apără şi spune că Bukvic nu mai are de primit bani de la Suceava. Moldovan a precizat că fotbalistul sârb nu a fost plătit decât pentru perioada în care a stat la Suceava, nicidecum pentru toate cele 10 luni de contract. Moldovan a mai precizat că oficialii Cetăţii ar fi trebuit să facă o întâmpinare la memoriul depus de Bukvic, prin care să demonstreze membrilor Comisiei de Disciplină că Bukvic nu s-a mai prezentat la antrenamentele echipei începând cu ianuarie 2009, în acest sens, antrenorul de atunci, Ovidiu Murariu, întocmind referate jucătorului sârb. “Bukvic a primit banii doar pentru cât a stat la Suceava. Cum era să-l mai plătesc dacă nu a mai venit? Nu s-a pus niciodată problema să nu semneze o dispoziţie de plată. El a semnat pentru tot ce a primit. În acest caz trebuia făcută o întâmpinare prin care să se arate că jucătorul nu s-a mai prezentat la echipă.

Jucătorului i s-a făcut referat de către antrenorul de atunci al echipei. Păcat că s-a ajuns la un caz cu acest fotbalist în care ne-am pus mari speranţe la vremea respectivă”, a declarat fostul boss al Cetăţii, Dumitru Moldovan.


Intră acum și în grupul de