Transport încărcat cu material lemnos peste prevederile avizului de însoțire, depistat la Vatra Moldoviței și sancționat cu 6.000 lei


Intră acum și în grupul de

Un nou transport de materiale lemnoase ce avea nereguli a fost depistat, miercuri, de polițiștii suceveni.

Concret, la ora 05:45, o autoutilitară ce se deplasa pe DJ 176, pe raza comunei Vatra Moldoviței, a fost oprită pentru control.

Imagine ilustrativă

Șoferul (54 ani) din Câmpulung Moldovenesc a prezentat avizul de însoțire eliberat în data de 16.12.2020. Conform documentelor de transport, acesta transporta cantitatea de 6,92 mc cherestea specia brad.

În realitate însă, inventarierea a arătat că în vehicul era cu 1,58 mc cherestea specia brad în plus față de cele înscrise în avizul de însoțire.

Prin urmare, cantitate transportată în plus (în valoare de 980 lei) a fost confiscată, iar firma din comuna Vama care a emis avizul a fost amendată cu 6.000 lei.

De menționat că în cursul aceleiași zile, polițiștii au verificat alte trei transporturi ce ar avea nereguli potrivit unor sesizări făcute de suceveni.

În ambele cazuri transporturile erau legale, cu excepția faptului că într-unul din avizele era greșit introdusă o cifră din numărul de înmatriculare a camionului (1 în loc de 6), greșeală asumată de un pădurar din cadrul OS Putna, care va fi sancționat de Garda Forestieră din moment ce această contravenție nu este de competența Poliției.


Intră acum și în grupul de