Șase persoane din comuna Baia au ajuns la spital cu intoxicații cu monoxid de carbon din cauza unui generator electric


Intră acum și în grupul de

Șase bărbați, cu vârstele cuprinse între 20 și 38 ani, din comuna suceveană Baia au ajuns la UPU din Suceava și Fălticeni după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

Concret, în seara de miercuri, bărbații se aflau în locuința unuia dintre ei, unde efectuau niște lucrări de finisare a decorativei de interior a pereților.

Întrucât casa nu era încă racordată la rețeaua de energie electrică, aceștia foloseau un generator pentru a produce energia electrică necesară desfășurării activităților, pe care l-au poziționat în interiorul casei, geamurile și ușile fiind închise.

La un moment dat, cei șase au început să se simtă rău, iar unul dintre ei s-a prăbușit. În aceste condiții, proprietarul casei a apelat 112.

Astfel, bărbatul care și-a pierdut conștiința a fost transferat la UPU Suceava, iar ceilalți cinci s-au prezentat la CPU Fălticeni, cu alte autoturisme personale.

Primele investigații medicale au stabilit că bărbații s-au intoxicat involuntar cu monoxid de carbon.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, iar în funcție de evoluția stării de sănătate a celor șase persoane se va dispune procedural.


Intră acum și în grupul de