Doar bolnavii cronici se mai vaccineaza impotriva gripei noi


Intră acum și în grupul de

Numărul sucevenilor care s-au vaccinat împotriva gripei noi a scăzut drastic în ultima perioadă. Săptămâna trecută au solicitat serul doar 184 de suceveni, în condiţiile în care după episodul Toni Tecuceanu autorităţile au înregistrat şi câte 17.000 de solicitări pe săptămână. Imunizări foarte puţine s-au înregistrat şi în săptămâna precedentă când s-au administrat cca. 300 vaccinuri Cantgrip.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, puţinii care s-au vaccinat sunt bolnavii cronici. Astfel, până în prezent s-au imunizat 32.043 suceveni din categoria de populaţie considerată „la risc” la începutul săptămânii trecute numărul acestora fiind 31.859.

A rămas neschimbată cifra de 4.034 de cadre medico-sanitare vaccinate, la fel şi cea de 405 elevi de liceu cu vârsta peste 16 ani, 153 de elevi de şcoală postliceală şi studenţi şi 1.381 de angajaţi din instituţii publice. Deci în total, până acum s-au imunizat 38.016 persoane. În judeţ, numărul îmbolnăvirilor prin gripă nouă este de 214, iar al deceselor de 11.

Interesul scăzut arătat de suceveni în ultima perioadă pentru vaccinarea împotriva virusului pandemic A H1N1 îngrijorează Direcţie de Sănătate Publică Suceava. „A scăzut mult interesul pentru vaccin. Problemă este că se aşteaptă un nou vârf în perioada martie-aprilie. Este o situaţie ridicolă că se aşteaptă să se mai întâmple o nenorocire în loc să se prevină. Oamenii cred că lor nu o să li se întâmple”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă şeful DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu.

DSP Suceava a mai primit săptămâna trecută o nouă tranşă de 20.000 doze de vaccin Cantgrip, care se adaugă la celelalte 53.350 trimise anterior de Institutul Cantacuzino pentru judeţul Suceava. Din acestea s-au folosit puţin peste 38.000 doze.


Intră acum și în grupul de