Scolile sucevene, corigente la realizarea de proiecte


Intră acum și în grupul de

Prezent la Reuniunea semestrială de management instituţional ce s-a desfăşurat vineri, la Şcoala Creştină Filadelfia Suceava, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că anul 2010 este anul absorbţiei de fonduri, dar că „şcolile sucevene au mers foarte slab în accesarea de fonduri POR – Programul Operaţional Regional pentru reabilitări în comparaţie cu cele din judeţele Neamţ şi Vaslui, singura şcoală suceveană interesată fiind cea de la Gălăneşti”.

Acesta a cerut profesorilor să se implice alături de administraţiile locale în realizarea de proiecte. „Facem presiune pe primari, dar trebuie să intre şi şcoala. Le dăm garanţii guvernamentale de 100% pentru proiecte, dar invit şcoala la mobilizare. Sigur aveţi poate să ne aduceţi şi reproşuri, poate primarii nu se apleacă destul asupra şcolilor. O fi autonomie locală, dar când 90 la sută din bani vin de la centru, trebuie să le şi ceri”, a declarat Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava i-a anunţat pe directorii de şcoli din judeţ că la mijlocul lunii martie ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, va veni la Suceava. „Trebuie să profităm de această întâlnire şi să abordăm câteva probleme. Joi, am trimis lista cu necesarul de fonduri, o problemă ce îi apasă şi pe directori şi pe primari”, a afirmat Gheorghe Flutur, criticând programul de demarare a lucrărilor la unităţile de învăţământ, care în opinia sa „a început prost”.

„Avem 150 de puncte de lucru deschise şi nefinalizate. Acum vine legea impusă de UE, a răspunderii fiscale. Nu mai pot fi începute alte lucrări până nu sunt finalizate cele în lucru”, a subliniat preşedintele CJ Suceava, precizând că în multe cazuri „s-a sărit calul” şi trebuie „să fim pragmatici”.

„Am făcut săptămâna trecută o analiză pe sport. Vin şi cer, ba o sală de sport acolo, ba un teren de fotbal dincolo. Trebuie văzut exact unde este nevoie, nu să facem săli de sport ca să se organizeze nunţi în ele. Trebuie închis cercul. Vrem săli, dar nu avem performanţă, în afară de handbal. Daţi drumul la formarea unei pepiniere pentru elevi de performanţă. În fotbal este un dezastru. Avem 64 de echipe de seniori şi echipa noastră tot a retrogradat”, a conchis preşedintele CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de