Unii suceveni refuza sa-si mai achite partea care le revine in urma reabilitarii termice a apartamentelor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Deşi iniţial toţi locatarii din blocurile incluse în programul de reabilitare termică şi-au dat acordul pentru efectuarea acestor lucrări, unii dintre aceştia nu mai doresc să achite sumele de bani firmelor care au efectuat reabilitarea. „După ce şi-au dat acceptul, iar lucrările au fost de calitate, oamenii nu mai vor să plătească”, a declarat miercuri primarul Ion Lungu, care s-a arătat surprins de această situaţie.

Edilul-şef sucevean a explicat că în acest proiect Guvernul participă cu jumătate din suma necesară, Primăria cu 30 la sută, iar asociaţiile de proprietari cu restul de 20 la sută din sumă. „Partenerul nostru este asociaţia de proprietari”, a spus primarul, arătând că este de datoria preşedinţilor de asociaţii de proprietari să găsească soluţiile pentru achitarea respectivelor sume de bani.

El a arătat că pentru viitoarele blocuri de locuinţe care vor intra în acest program, va solicita ca asociaţiile de proprietari să prezinte şi dovada că deţin sumele de bani necesare pentru lucrări.

Primarul a mai precizat că anul trecut municipalitatea a pierdut 4 milioane de lei alocate de Guvern pentru lucrări de reabilitare termică din cauză că cetăţenii nu au crezut în acest program, iar acum sunt multe cereri.

Costurile care ar trebui plătite de proprietari pentru reabilitarea termică a blocurilor în municipiul Suceava ce sunt incluse în programul iniţiat de Ministerului Dezvoltării sunt cuprinse între 584 de euro şi 1.410 euro, în funcţie de numărul de camere şi de numărul de apartamente din bloc.

Potrivit unei decizii a CL Suceava, familiile cu venituri modeste urmează să fie sprijinite să suporte cheltuielile legate de reabilitarea termică a blocurilor, astfel încât cele ce venituri de sub 600 de lei sunt scutite de la plata costurilor reabilitării termice, cele cu venituri între 600 şi 800 de lei vor achita doar jumătate din valoare, iar cele cu venituri între 800 şi 1.000 de lei vor plăti trei sferturi din costul lucrărilor.


Intră acum și în grupul de