Medicii suceveni nu se inghesuie sa-si cumpere cabinetele (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Mulţi dintre medicii care îşi derulează activitatea pe raza municipiului reşedinţă de judeţ nu prea se înghesuie să-şi cumpere cabinete în care se află acum şi care conform legislaţiei în vigoare trebuie scoase de sub “oblăduirea” primăriei.
În acest sens, administraţia publică locală suceveană le-a propus tuturor medicilor care au cabinete în Policlinică sau alte locaţii sanitare de pe raza municipiului să le cumpere.

Mulţi dintre medicii contactaţi nu s-au arătat prea încântaţi de idee şi au refuzat propunerea Primăriei, spunând că preţul este prea mare. În astfel de situaţii, conducerea administrativă a oraşului se vede obligată să scoată acele spaţii la licitaţie.

“Îmi pare rău că medicii nu au înţeles că Primăria este obligată să stabilească un preţ în conformitare cu evaluările făcute şi dacă ei nu vor face nimic pentru a le achiziţiona, vom fi obligaţi să le scoatem la licitaţie pentru că administraţia locală nu mai are în momentul de faţă nici o strategie în aceste domeniu şi nici posibilităţi financiare să le susţinem”, a declarat Ion Lungu, în cadrul conferinţei de presă de miercuri.

Până acum, de pe urma vânzării acestor spaţii Primăria a obţinut o suma de peste 30 de miliarde de lei vechi, din care 10 miliarde au fost alocate Spitalului Judeţean anul trecut, iar alte 6 miliarde urmează să fie alocate pe parcursul anului acesta.


Intră acum și în grupul de