Două transporturi ilegale de lemn au fost depistate de polițiștii suceveni în decurs de jumătate de oră în zona Mălini-Cornu Luncii


Intră acum și în grupul de

Polițiști suceveni din cadrul Serviciului Ordine Publică-Biroul Combaterea Delictelor Silvice în cooperare cu  specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în cadrul activităților specifice circumscrise Planului comun de acţiune “Scutul Pădurii”, au efectuat, sâmbătă dimineața, controlul circulației materialului lemnos pe drumurile publice, pe itinerariul Suceava-Cornu Luncii-Mălini-Slatina-Valea Moldovei.

Astfel, în jurul orei 6:52, pe raza comunei Cornu Luncii a fost depistat un bărbat de 31 de ani din comuna Slatina, care transporta cu autoutilitara marca Mercedes Sprinter material lemnos, respectiv cherestea rășinoase.

Întrucât acesta nu deținea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat (letric sau electronic), mijlocul de transport a fost condus la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde a fost inventariat, rezultând cantitatea de 8,37 m.c. cherestea rășinoase.

  În acest caz s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, conform Lg. 171/2010, cu amendă în cuantum de 5000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea  cantității de cherestea rășinoase care a fost predată în custodie O.S. Mălini.

După o jumătate de oră, în jurul orei 7:21, pe raza comunei Mălini a fost depistat un bărbat de 44 de ani din Mălini, care transporta cu autoutilitara marca Mercedes Sprinter, material lemnos-deșeuri/resturi material lemnos specia rășinoase.

Întrucât acesta nu deținea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat (letric sau electronic), mijlocul de transport a fost condus la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde a fost inventariat, rezultând cantitatea de 4,104 m.c. deșeuri/ resturi material lemnos specia rășinoase.

Și în acest caz s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, conform Lg. 171/2010, cu amendă în cuantum de 5000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea  cantității de 4,104 m.c., care a fost predată în custodie O.S. Mălini.


Intră acum și în grupul de