Garda de Mediu Suceava: Zilnic se vidanjează circa 12 mc de ape uzate din râul Suceava care apoi sunt tratate într-o stație de epurare. Aceste operațiuni sunt efectuate în scopul prevenirii poluării râului și nu invers!


Intră acum și în grupul de

După ce pe o rețea de socializare au apărut presupuneri privind deversări de ape uzate (cu vidanje) în albia râului Suceava, comisari de mediu suceveni au efectuat verificarări și au explicat situația.

Potrivit Gărzii de mediu, în luna mai 2020, reprezentanți ai Apelor Române au constatat exfiltrații (izvorâte) de ape uzate pe malul stâng al râului Suceava.

Drept urmare, s-a stabilit în responsabilitatea unui agent economic ecologizarea permanentă a zonei afectate de pe malul stâng al râului Suceava, ecologizarea realizându-se prin vidanjări sistematice în vederea eliminării scurgerilor de ape uzate impurificate în râul Suceava.

În acest sens, arată sursa citată, s-au montat două drenuri în paralel la o adâncime de 1,4 m care sa deverseze apele captate într-o basă cu un volum de 12 mc.

Apele din basa sunt evacuate zilnic (de doua ori pe zi) cu ajutorul unor vidanje și tratate într-o stație de epurare. Zilnic se vidanjează circa 12 mc de ape uzate, precizează Garda de Mediu.

Sursa citată mai menționează că toate aceste operațiuni sunt efectuate în scopul prevenirii poluării râului Suceava și nu așa cum au apărut pe rețelele de socializare.


Intră acum și în grupul de