Rugby Club Gura Humorului va colabora cu Facultatea de Educație Fizică şi Sport din cadrul USV


Intră acum și în grupul de

Rugby Club Gura Humorului a încheiat un protocol de colaborare cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava, în vederea unei implicări mai accentuate și concentrate pentru promovarea educaţiei fizice şi a sportului, dar mai ales al sportului de performanţă la nivelul judeţului Suceava, arată un comunicat de presă al Rugby Club Gura Humorului emis în data de 1 martie.

Sursa citată menționează că, acordul a fost necesar și din cauza impactului pe care l-a avut pandemia de Covid-19 asupra sportului humurean.

Parteneriatul dintre echipa de seniori Rugby Club Gura Humorului și Facultatea de Educație Fizică și Sport a USV are la bază un plan solid de cooperare şi conlucrare în vederea încurajării participării la activităţile sportive ale tinerilor din judeţul Suceava, dar și intenția clară de a servi drept pârghie de lansare pentru tinerii sportivi.

„Câţiva dintre sportivii echipei noastre sunt deja studenţi în cadrul Facultăţii de Educatie Fizică si Sport Suceava; în acelaşi timp, avem şi jucători care urmează să se înscrie la facultate şi care-şi propun să urmeze cursuri de profil. Aceasta colaborare are ca scop principal încurajarea oricărui tânăr sportiv de a urma cursuri de licență în domeniul în care performează, demararea unor acţiuni şi a unor evenimente comune de îndată ce ni se va permite pentru a încuraja sportul de performantă, dar şi de a sublinia importanța sportului în incluziunea socială si egalitatea de şanse”, spune Gabriela Popescu – Preşedintele Rugby Club Gura Humorului.

„Am achiesat cu bucurie și cu speranță la proiectul propus de Rugby Club Gura Humorului. Bucurie pentru că, iată, sportul românesc nu se predă, ba din contra își croiește drumul său, indiferent de greutățile cu care se confruntă; speranță, pentru că numai privind spre viitor putem să pregătim calea spre performanță.

Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Ștefan cel Mare își deschide porțile și spre această ramură sportivă – Rugby – și pune umărul la clădirea a ceea se dorește a fi un proiect solid și temeinic, care să asigure continuitate, performanță și educație.

Sportul, în general, trebuie să fie un element definitoriu care să împlinească dezideratul unei societăți moderne, iar rugby-ul, în special cel humorean, care a dat atâția jucători la lotul național și care s-a remarcat prin câștigarea mai multor titluri naționale la juniori, trebuie să fie sprijinit pe toate căile”, a declarat Petru Ghervan – Decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.


Intră acum și în grupul de