Incendiu la o clădire a Primăriei Siminicea, izbucnit din cauza unui acumulator auto. Focul a fost lichidat în 20 de minute, însă au ars mai multe bunuri și documente ale circumscripției sanitar-veterinare


Intră acum și în grupul de

Un incendiu a izbucnit, joi seara, la clădirea în care funcționează Circumscripția Sanitar-Veterinară din comuna suceveană Siminicea.

Pentru a lichida incendiul anunțat la 22:52, au intervenit Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Siminicea cu trei autospeciale de stingere, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată.

Imagine ilustrativă

Sursa citată a arătat că, la sosirea echipajelor, focul se manifesta la astereala acoperișului clădirii, compusă din locuință de serviciu și cabinet veterinar, cu pericol de propagare la întreaga construcție.

Astfel, incendiul a fost lichidat rapid, la ora 23:10.

Cu toate acestea, au ars: astereala din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 70 mp, planșeul din lemn al podului, pe aceeași suprafață, bunuri personale și de uz casnic, precum și documente ale circumscripției sanitar-veterinare.

Pe de altă parte, pompierii au salvat restul clădirii circumscripției sanitar-veterinare, cu o suprafață de aproximativ 120 mp.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un acumulator auto cu defecțiuni lăsat la încărcat, a precizat Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de