Nu sunt locuri in gradinite dar … le desfiintam si pe cele pe care le mai avem


Intră acum și în grupul de

În toate grădiniţele din judeţ, dar în mod special din mediul urban înscrierile sunt în plină desfăşurare. Problema este că, în condiţiile în care există zone în care locurile oferite sunt mult sub nivelul cererii, IŞJ Suceava a trebuit să desfiinţeze grădiniţe, pentru se mulţumi Ministerul Educaţiei care cere restructurări peste restructurări, fără a ţine cont de situaţiile din teren, sub pretextul „reducerii de cheltuieli”. Chiar la reuniunea semestrială a directorilor de unităţi şcolare din judeţ , preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur declara că în judeţ există o mare problemă cu acoperirea solicitărilor la grădiniţe. „Trebuie rezolvată problema învăţământului preşcolar. Ştiu că numărul locurilor în grădiniţe este insuficient” a afirmat acesta.

Anul şcolar 2009-2010 a debutat prin desfiinţarea a 14 grădiniţe cu program normal din judeţ, şi comasarea a două din cartierul sucevean Obcini, în una singură.

Astfel au fost desfiinţate: GPN Climăuţi (Muşeniţa), GPN Muşeniţa (Muşeniţa), GPN Vornicenii Mari (Moara), GPN Gura Negrei (Dorna Arini), GPN Ţibău (Cârlibaba), GPN Iedu (Cârlibaba), GPN Valea Bistriţei (Cârlibaba), GPN Şinca (Cornu Luncii), GPN Sasca Nouă (Cornu Luncii), GPN Frasin (Cotârgaşi), GPN Andrieni (Poiana Stampei), GPN nr. 2 Moişa (Boroaia), GPN Ilişeşti Gară (Păltinoasa) şi GPN Dârmoxa (Broşteni).

Totodată, Grădiniţa cu Program Normal Nr. 16 s-a transformat în Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 16.

De asemenea trebuie menţionat faptul că în judeţ există grădiniţe care funcţionează în case particulare, pe care proprietarii le închiriază la sume modice doar pentru că înţeleg necesitatea actului educativ mai bina ca autorităţile centrale.


Intră acum și în grupul de