Cresterea solicitarilor de dispozitive medicale a determinat CAS sa intocmeasca liste de asteptare


Intră acum și în grupul de

CAS Suceava se confruntă cu o creştere a solicitărilor privind dispozitivele medicale, de aceea a fost nevoită să întocmească liste de aşteptare. „Datorită creşterii considerabile, comparativ cu anii precedenţi, a solicitărilor pentru dispozitive medicale, înregistrăm o listă de aşteptare, cele mai multe solicitări fiind pentru proteze auditive şi soluţie vâscoelastică”, precizează Cristina Iordăchel, preşedintele director executiv al CAS Suceava.

Fondurile alocate dispozitivelor medicale -proteze şi orteze, cristaline artificiale, proteze auditive, fonatorii, protezare stomii, dispozitive pentru incontinenţă urinară, dispozitive de mers, echipamente pentru oxigenoterapie, soluţie vâscoelastică în trimestrul I 2010 sunt de 532.000 lei, comparativ cu media trimestrială din anul 2009, de 531.500 lei.

Cristina Iordăchel menţionează că anul trecut s-au eliberat 3.761 decizii pentru dispozitive, cele mai multe decizii fiind pentru sisteme stomice, cristaline artificiale şi orteze de membre.

Deciziile pentru dispozitive medicale sunt acordate în limita fondurilor alocate, fiind eliberate cu prioritate, fără a fi înscrise pe lista de aşteptare, sistemele stomice, dispozitivele pentru incontinenţă urinară, cristalinele artificiale, toate tipurile de dispozitive pentru copii, echipamentele pentru oxigenoterapie.


Intră acum și în grupul de