Inspectorii sanitar-veterinari suceveni vor scotoci toate magazinele si depozitele in cautare de produse expirate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea Direcţiei Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a informat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în această perioadă instituţia va funcţiona în regim „non-stop” şi se vor intensifica controalele, întrucât după perioada de post va creşte foarte mult consumul de produse animale ce nu prea au avut căutare, dar şi cele nonanimale. „Vom scotoci toate magazinele şi depozitele pentru că suntem siguri că vor apărea produse expirate, scoase la vânzare”, a declarat Petrea Dulgheru întărind ideea că siguranţa populaţie nu se negociază.

Acesta a afirmat că este sigur că vor apărea discuţii, iar unii vor spune că se fac controale politice, dar a ţinut să afirme că inspectorii vor fi foarte severi.

Adjunctul DSVSA Suceava, Vasile Simeniuc, a precizat că deja s-a efectuat o acţiune de control cu echipe mixte formate din jandarmi suceveni, la 14 agenţi economici- depozite alimentare, supermarketuri din judeţ, fiind aplicate 7 sancţiuni, în valoare de 5.400 lei. „S-au sancţionat condiţiile de depozitare, etichetarea necorespunzătoare, funcţionarea fără autorizaţie”, a exemplificat adjunctul DSVSA Suceava.

În următoarea perioadă, vor intra în vizorul inspectorilor inclusiv pieţele.


Intră acum și în grupul de