Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a bărbatului din Arbore care a omorât în bătaie un bărbat din Cajvana


Intră acum și în grupul de

Tribunalul Suceava a admis, sâmbătă seara, propunerea Parchetului Tribunalului Suceava și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat de 30 de ani din Arbore care a ucis în bătaie, într-un bar, un bărbat de 34 de ani din Cajvana.

Potrivit cercetărilor, vineri seara, în jurul orei 23.30, Gheorghe Nicanor B. (30 ani) se afla  în interiorul unui bar din Arbore și consuma băuturi alcoolice împreună cu mai mulți prieteni.

La un moment dat în bar a intrat Vasile C. (34 ani), din orașul Cajvana, iar în urma unui conflict spontan și pe fondul consumului de băuturi alcoolice, bărbatul de 30 ani i-a aplicat acestuia, cu intenție, multiple lovituri de pumn și picioare, atât în zona capului cât și la nivelul corpului, cauzându-i leziuni grave, care în scurt timp au condus la deces.

Agresorul a fost identificat și ridicat cu sprijinul S.A.S de la locuința sa, din localitatea Arbore, în jurul orei 02:30, fiind condus la Postul de Poliție Arbore.

Cadavrul bărbatului a fost transportat la morga Spitalului Municipiului Rădăuți, urmând să fie efectuată autopsia, pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la deces.

În urma probatoriului administrat în cauză a fost pusă în mișcare acțiunea penală, împotriva agresorului pentru „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „omor”, ulterior fiind dispusă măsura reținerii pe o perioada de 24 de ore.

Agresorul a fost prezentat unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava în vederea dispunerii față de acesta a unei măsuri preventive.

Minuta instanței:Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul BULIGA GHEORGHE NICANOR. În temeiul art. 226 Cod procedură penală, art. 202 alin. 1, 2, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală rap. la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului: BULIGA GHEORGHE NICANOR, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 Cod penal, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 13 martie 2021 până la data de 11 aprilie 2021, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului BULIGA GHEORGHE NICANOR. Respinge cererea de luare a unei măsuri preventive mai uşoare formulată de inculpat, prin apărător, ca neîntemeiată. Potrivit art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, dispune plata sumei de 626 lei reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, respectiv avocat Ştefănoaia Mihai, din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Suceava. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror.


Intră acum și în grupul de