Viceprimarul Lucian Harșovschi anunță deschiderea unui nou centru de vaccinare împotriva Covid-19 la Iulius Mall cu vaccin Moderna: Sucevenii se pot programa la vaccinare în funcție de vaccinul dorit


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat că de luni se deschide al treilea centru comunitar de vaccinare amenajat la Iulius Mall unde se va folosi vaccinul produs de firma Moderna.

Viceprimarul a spus că astfel, în cele trei centre funcționale din municipiu se folosesc trei tipuri de vaccin împotriva Covid-19.

La Colegiul Național “Ștefan cel Mare” imunizarea de face cu vaccin AstraZeneca, la cel de la Școala Gimnazială “Miron Costin“ se folosește vaccin Pfizer-BioNTech, iar în centrul de vaccinare de la Iulius Mall Suceava se va folosi vaccinul Moderna.

„Vaccinul este diferit la cele trei centre, vă puteți programa în funcție de tipul de vaccin dorit și, bineînțeles, în funcție de numărul dozelor disponibile”, a menționat Lucian Harșovschi.

El a precizat că vaccinarea se face doar pe bază de programare, accesând linkul:

https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ și că deja se pot face programări pentru centrul de la Iulius Mall.

Potrivit viceprimarului, până la data de 12 martie, la cele două centre de vaccinare comunitare organizate de Primăria Suceava s-au vaccinat 2066 de suceveni.

În cadrul vaccinării au fost folosite și 1056 de doze de vaccin AstraZeneca din lotul carantinat după ce s-au constatat probleme la unele persoane din Italia.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a mai spus că și centrele comunitare de la Școala Gimnazială Nr. 7 și Școala Gimnazială Nr. 9 sunt pregătite și se așteaptă să fie operaționalizate când România va primi alte doze de vaccin.


Intră acum și în grupul de