Trei adolescenți au furat 9.000 lei și patru pachete cu țigări dintr-un magazin din Dărmănești. Până a fi prinși, ei au cumpărat două scutere


Intră acum și în grupul de

Trei adolescenți din comuna suceveană Dărmănești sunt cercetați penal după ce au comis un furt dintr-un magazin alimentar din localitate. Ei au furat 9.000 lei, cheltuind o parte de bani pentru achiziționarea a două scutere.

Fapta a avut loc pe 18 martie, în jurul orei 13:15. Anume la această ora proprietara magazinului a auzit alarma. Ea zice că a fost plecată din magazin pentru maxim zece minute, la plecare închizând magazinul ce se află în aceeași curte cu locuința. Femeia a lăsat cheia în butucul ușii.

Când s-a întors, a observat faptul că un geam este deschis, iar ușa magazinului era închisă, lipsind cheia. Din magazin lipseau 9.000 lei și patru pachete cu țigări. Proprietara a apelat imediat la 112.

În aceeași zi, polițiștii au reușit să-i identifice pe autori. Furtul a fost comis de un adolescent de 12 ani, ajutat de doi prieteni, de 12 și 13 ani, care sunt frați.

Cercetările au arătat că cei doi frați au creat o diversiune pentru a distrage atenția proprietarei și a o forța să iasă din magazin. În acest timp, autorul principal a pătruns în incinta localului folosind cheia lăsată în butucul ușii.

Deși a trecut puțin timp de la comiterea furtului până la prinderea făptașilor, totuși aceștia au reușit să cheltuie o parte din bani. Adolescenții au procurat două scutere cu 4.400 lei. Acești bani au fost predați de vânzătorul vehiculelor.

Totodată, tatăl celor doi frați a pretat polițiștilor 1.969 lei, bani găsiți la copiii săi. Astfel, în total a fost recuperată suma de 6.319 lei.

Cercetările continuă în cadrul dosarului penal privind infracțiunea de furt calificat.


Intră acum și în grupul de