Elevii suceveni cunosc drepturile consumatorilor


Intră acum și în grupul de

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, a fost marcată prin dezbateri, proiecte educaţionale, activităţi extraşcolare sau lecţii de dirigenţie în 53 de unităţi şcolare gimnaziale şi liceale din judeţul Suceava. „Anual se desfăşoară Concursul naţional pe teme de protecţia consumatorului “Alege! Este dreptul tău”, iniţiat de I.S.M. Bucureşti în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului. Etapa judeţeană a concursului s-a desfăşurat sâmbătă, 20 martie, la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava, pe două secţiuni: desen cu tematica “Sunt consumator informat, sunt respectat” la două categorii de vârstă: clasele I-IV şi V-VIII şi probă scrisă şi eseu- pentru clasele IX-X şi XI-XII” precizează inspectorul şcolar Tatiana Vîntur, din cadrul IŞJ Suceava.

La etapa naţională s-au calificat lucrările elevilor Grivincă Vrăjitoru Alexandra de la Şcoala nr.1 Suceava, clasa a II-a şi Hapău Ioana de la Şcoala nr. 5 „Bogdan Vodă” Rădăuţi.

Pentru secţiunea liceu, elevele Gora Ana Alexandra şi Nanu Ana de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava vor participa la etapa naţională care se va desfăşura în luna iunie în tabăra Năvodari.


Intră acum și în grupul de