Accident de muncă într-o pădure din Râșca: Un muncitor a ajuns în stare gravă la ATI Suceava după ce a fost lovit în cap de un buștean


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a ajuns în stare gravă la SJU Suceava după un accident de muncă suferit într-o pădure de pe raza Ocolului Silvic Râșca.

Incidentul s-a produs luni dimineață, 19 aprilie. Bărbatul (56 ani) este angajat în calitate de muncitor necalificat. Luni el efectua, împreună cu mai mulți colegi, lucrări de exploatare forestieră pe raza cantonului silvic Tocilei, în extravilanul satului Dumbrăveni.

Astfel, pe drumul forestier Litu, un bărbat care manevra un TAF în vederea extracției unui buștean legat de utilaj, a efectuat o manevră neatentă după care a prins sub lama TAF-ului trunchiul copacului care în balans l-a acroșat pe bărbatul de 56 ani.

El a fost lovit puternic în cap și a rămas în stare de inconștiență. La locul accidentului a intervenit un echipaj SAJ Suceava i-a acordat bărbatului îngrijiri medicale şi l-a trasportat la SJU Suceava.

În prezent, bărbatul este internat la ATI, fiind intubat. El a fost diagnosticat cu politraumatism prin strivire.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă. Până acum s-a stabilit că bărbatul nu purta echipament de protecție corespunzător (cască).


Intră acum și în grupul de