Urmărire în trafic, accidente și refuzul testării pentru alcoolemie. Mai mulți suceveni băuți au fost prinși în trafic în prima zi a minivacanței


Intră acum și în grupul de

Prima zi a minivacanței prilejuite de Sărbătorile Pascale – vineri, 30 aprilie – a fost plină de evenimente pentru polițiștii suceveni, în special din cauza unui număr mare de șoferi băuți prinși în trafic. Unii dintre ei, până a fi identificați, au comis accidente rutiere.

Urmărire în trafic în comuna Mitocu Dragomirnei

Primul șofer sucevean băut a fost identificat puțin după miezul nopții. Astfel, o patrulă de poliție a încercat să oprească pentru control un autoturism ce se deplasa pe DJ 208D de pe raza comunei Mitocu Dragomirnei. Șoferul nu s-a supus și a încercat să fugă în trafic.

Urmărirea nu a durat mult. Aproximativ după 800 de metri, polițiștii au reușit să stopeze mașina fugarului. Astfel s-a constatat că la volan era un tânăr (23 ani) din Zvoriștea, care avea 0,64mg/l alcool în aerul expirat potrivit aparatului alcooltest. La spital, el a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirea exactă a alcoolemiei. Totodată, s-a constatat că tânărul nu are permis de conducere, iar mașina nu era înmatriculată.

Drept urmare, tânărul este cercetat penal pentru „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul fără permis de conducere, refuz de recoltare probe biologice de sânge și auto neînmatriculat și a fost plasat sub control judiciar.

A fugit de la locul accidentului

Dimineața, în jurul orei 05:30, un șofer băut a fost implicat într-un accident produs pe DJ 178, lângă localitatea Botoșana. Au intrat în coliziune un Fiat Punto și un camion. Autoturismul era condus de către un tânăr (20 ani) din comuna Arbore, care a pierdut controlul vehiculului și a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în plină viteză într-un camion condus de către un alt tânăr (29 ani), din orașul Cajvana.

În urma accidentului, atât tânărul de 20 ani, cât și un pasager (49 ani) din același autoturism au fost răniți, necesitând îngrijiri medicale.

La rândul său, șoferul camionului a părăsit locul accidentului, abandonând vehiculul. El a fost identificat câteva ore mai târziu la un hotel din Rădăuți. Motivul a fost stabilit după testarea cu aparatul etilotest: tânărul avea 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

A mințit că mașina era condusă de soția sa

Un humorean surprins băut la volan de către mai mulți șoferi suceveni a încercat să scape de răspundere penală printr-o minciună. Până la sosirea poliției, bărbatul s-a așezat pe scaunul pasagerului, declarând ulterior polițiștilor că mașina era condusă de soția sa care ar fi plecat.

Bărbatul a fost identificat datorită atenției mai multor șoferi, care au observat că mașina lui este condusă sinuos. Unul dintre ei a apelat 112. La rândul său, bărbatul de 53 ani a observat că este urmărit, motiv pentru care a oprit mașina lângă Zidul Morții, prefăcându-se că se odihnește pe bancheta din spate.

Polițiștii sosiți la fața locului l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Declarația lui privind faptul că mașina a fost condusă de soția sa, care ulterior a plecat pe jos, a fost combătută de mărturiile a patru persoane. Aceștia au dat declarații în scris că bărbatul era singur în autoturism.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și l-au amendat pe bărbat pentru lipsa declarației pe proprie răspundere.

Recordul de vineri – 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat

Cea mai mare alcoolemie a fost depistată la un rădăuțean de 42 ani. El a fost observat conducând sinuos în apropierea centrului Rădăuțiului. Bărbatul avea 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. În prezent, el este cercetat penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

A blocat DN 17 și a provocat scurgeri de gaz

Un accident rutier soldat cu avarierea unui contor de gaz, evacuarea unei familii din propria locuință și blocarea temporară a traficului s-a produs la Câmpulung Moldovenesc din vina unui localnic de 29 ani care s-a urcat la volan având 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducând pe Calea Bucovinei din municipiu, el a pierdut controlul direcției de deplasare și a pătruns pe trotuar, unde a acroșat un contor al rețelei de distribuție al gazului metan și gardurile a trei proprietăți.

Impactul a generat scurgeri de gaz, distrugerea autoturismului condus și a gardurilor celor trei gospodării.

Pe timpul în care s-a lucrat pentru remedierea defecțiunii, familia din locuința în fața căreia s-a produs accidentul, doi adulți și un copil, a fost evacuată la o casă învecinată. În același timp, a fost nevoie de întreruperea temporară a traficului.

Peste 250 de polițiști suceveni acționează în această minivacanță

Reamintim că, potrivit IPJ Suceava, în perioada 30 aprilie – 3 mai, peste 250 de poliţişti vor acţiona zilnic pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, dar și pentru combaterea faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

O atenție sporită este acordată zonelor și stațiunilor turistice Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei dar și zonelor din proximitatea mănăstirilor. Măsuri speciale și forțe suplimentare au fost dispuse pentru siguranța și fluidizarea circulației rutiere pe DN2, DN2E, DN17A și DN17.

Cei peste 250 de polițiști vor acționa cu aproximativ 120 de autospeciale.


Intră acum și în grupul de