Un nou depozit de țigări de contrabandă depistat în județul Suceava. Polițiștii de frontieră din Brodina au găsit în Straja un garaj în care erau țigări de contrabandă de 540.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit un nou depozit de țigări de contrabandă într-un garaj din Straja.

Purtătorul de cuvânt al STFP Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, a declarat că, vineri, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate, iar în jurul orei 16.00 au descoperit  în curtea  unui imobil de pe raza localităţii Straja, un număr însemnat de colete învelite în folie de culoare neagră, ce conţineau ţigări de contrabandă.

Ulterior, cu acordul proprietarului, polițiștii de frontieră au intrat în curtea imobilului, unde au descoperit depozitate într-un garaj şi o anexă, peste 88 de baxuri de ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma celor constatate, baxurile cu ţigări au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 44.154 pachete țigarete, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 516.602 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Totodată, Poroch Serițan a mai anunțat că și joi polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră  Brodina au descoperit în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Lupcina, mai multe colete cu țigări, abandonate.

În urma celor constatate, coletele au fost transportate la sediul sectorului, în vederea confiscării, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.970 pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 23.049 lei.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și tragerii la răspundere a acestora.


Intră acum și în grupul de