Un camion încărcat cu lemne a luat-o la vale într-o parcare din Pojorâta și s-a oprit într-un gard pe care l-a distrus. Șoferul a plecat din cabină fără să tragă frâna de mână

Un camion încărcat cu lemne a ajuns, duminică după amiaza, într-un gard al unui imobil din Pojorâta după ce șoferul a lăsat vehiculul în parcare fără să tragă frâna de mână și cu motorul pornit.

Potrivit cercetărilor, un bărbat de 43 de ani, șoferul unui ansamblu de vehicule format din autoutilitară și semiremorcă care se afla imobilizat de sâmbătă în parcarea alăturată DN17 din Pojorâta, în dreptul km.180, în momentul în care a părăsit cabina autovehiculului, nu a acționat frâna de ajutor și nici nu a oprit funcționarea motorului.

În acesastă situație, ansamblul de vehicule încărcat cu 52,842500 m.c. cherestea s-a pus în mișcare pe o distanță de aproximativ 15m a parcării cu ușoară înclinație, după care a lovit cu partea dreapta față gardul unui imobil.

În urma evenimentului au rezultat doar avarii asupra ansamblului de vehicule și distrugerea gardului pe o lungime de circa 8 metri.

Polițiștii au constatat că pentru ansamblul de vehicule a fost emis avizul cu cod unic pentru volumul de 52,842500 m.c. cherestea, dar în condițiile în care autovehiculul nu mai era funcțional din cauza avariilor produse în urma evenimentului, s-a luat legătura cu reprezentanții Ocolului Silvic Pojorâta, urmând să fie emis un nou aviz pentru materialul lemnos.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 870 lei. 

loading...