Cu banii in contul ISJ, dar dezinteresati de modernizarea scolilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În condiţiile în care multe unităţi şcolare sucevene şi-ar dori fonduri pentru modernizarea unităţilor, conducerile a 4 şcoli nu arată nici cel mai mic interes, deşi banii îi aşteaptă în contul IŞJ Suceava. Această nepăsare poate duce însă la pierderea fondurilor. De această indiferenţă dau dovadă şcolile din Botoşana, Horodniceşti, Horodnic de Jos şi Pojorâta.

Pentru semestrul I al acestui an şcolar s-au aprobat pentru judeţul Suceava, 5.948 mii lei ceea ce reprezintă 90 la sută din HG 655/2009 anexa 3.

Şeful IŞJ Suceava, inspectorul şcolar general Petru Carcalete, a precizat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că până pe data de 31 martie s-au achitat 4.753 mii lei şi au mai rămas de plată 1.195 mii lei, din care aproximativ 300 mii lei se vor plăti luna aceasta rămânând de achitat 800 mii lei.

„Aş putea să plătesc întreaga sumă, dar sunt şcoli care nu au început lucrările, nici nu au purces la licitaţii pentru proiectare. Vor pierde banii dacă nu îi cheltuiesc până pe 31 decembrie 2010”, a declarat Petru Carcalete.

„Eu, în locul lor, 1 ianuarie mă prindea atât cu licitaţiile la proiecte cât şi la execuţie deja făcute, apoi se demarau lucrările”, a afirmat Petru Carcalete.

Pe de altă parte, acesta a mai precizat că sunt cazuri în care sunt făcute proiectele, dar constructorii nu au executat lucrări de sumele alocate, „prin urmare nu pot fi plătiţi”.


Intră acum și în grupul de