Acasă Social „Stomatologi” de ocazie, ce profeseaza prin casele sucevenilor (VIDEO)

„Stomatologi” de ocazie, ce profeseaza prin casele sucevenilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un grup de cetăţeni dintr-o comună suceveană a sesizat Direcţia de Sănătate Publică Suceava de existenţa unor medici stomatologi ce profesează prin casele oamenilor.

Directorul adjunct coordonator al Departamentului de Control în Sănătate Publică Suceava, dr. Ludovic Abiţei a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că a sesizat poliţia în acest caz, dar nu a menţionat numele comunei precizând că „pot fi în cercetări”, limitându-se numai a spune că este din mijlocul judeţului.



„Noi, conform atribuţiilor noastre, verificăm doar cabinetele autorizate, cele neautorizate sunt de competenţa poliţiei. Iar dacă vreo asociaţie profesională reclamă, verificăm ce e de competenţa noastră, şi apelăm la cei abilitaţi. Am avut recent o sesizare, că sunt nişte medici din afara ţării, care practică stomatologia prin diferite case. Noi nu putem intra în casa omului, dacă nu ne dă voie acolo şi chiar dacă ne-ar da voie ce putem să-i facem? Să-l luăm de umăr şi să-l ducem la poliţie? Nu intră în atribuţiile noastre”, a declarat adjunctul DSP Suceava.

Pe de altă parte, inspectorii sanitari suceveni au demarat o serie de controale prin cabinetele şcolare şi cele stomatologice autorizate. Ludovic Abiţei a menţionat că se porneşte de la verificarea autorizaţiilor până la evacuarea deşeurilor medicale considerate periculoase, dotare, circuite, alimentare cu apă.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version