Acasă Social 13 produse de slabit depistate cu sibutramina vor fi retrase de pe...

13 produse de slabit depistate cu sibutramina vor fi retrase de pe piata suceveana (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un număr de 13 produse de slăbit nou intrate pe piaţă vor fi retrase, după ce s-a descoperit că au în compoziţie sibutramină. Inspectorii sanitari suceveni au primit de la Bucureşti o adresă prin care se solicită depistarea acestor produse.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava Ludovic Abiţei, au început controalele în farmacii, supermarket-uri sau orice magazin care poate comercializa suplimentul alimentar pentru slăbit.
„În urma analizelor efectuate la Laboratorul Central de Analiză şi Profil a Drogurilor al DIICOT pe 13 produse de slăbit a fost depistată prezenţa sibutraminei, un derivat al amfetaminei, care dă anumite tulburări. Importatorul, SC Natural Green Life srl Bucureşti este cercetat de DIICOT , însă nu avem nici o listă a distribuitorilor. Aceasta ne-ar fi ajutat în depistarea loturilor”, a precizat Ludovic Abiţei.



O astfel de alertă a avut loc şi în toamna anului trecut, pentru capsulele de slăbit din gama „Super Slim”, numai că atunci Direcţia a dispus ca ele să fie vândute în farmacii numai pe bază de prescripţie medicală. „Vom colabora cu DSVSA pentru că ei sunt abilitaţi să sechestreze şi să le distrugă. Acţiunea a e permanentă. Noi le depistăm şi le notăm, apoi anunţăm DSVSA. Problema noastră e să le descoperim şi să impunem retragerea de pe piaţă. Aceste verificări vor avea loc în cadrul acţiunilor noastre de control obişnuite, vom merge în toate magazinele, iar una dintre întrebări va fi dacă au acest produs”, a subliniat adjunctul DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version