Arest preventiv pentru tânărul care a accidentat mortal un pieton la Ulma. Conducând băut, el a pierdut controlul mașinii și a ieșit în afara părții carosabile


Intră acum și în grupul de

Tânărul care a provocat accidentul mortal de la Ulma a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a anunțat joi, 27 mai, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Accidentul s-a produs în data de 24 mai. Tânărul M.S.C. (22 ani) din Ulma conducea un Opel Insignia pe DJ 209G, direcția Brodina – frontieră de stat.

Imagine ilustrativă

Pe raza satului Ulma, șoferul a încercat să depășească o autoutilitară ce staționa, însă a pierdut controlul mașinii și a intrat în coliziune cu un alt autoturism ce staționa în afara părții carosabile, lovind și un pieton care se afla în spatele mașinii parcate. Este vorba despre un bărbat de 54 ani. În urma impactului, bărbatul a căzut într-un șanț. El a suferit leziuni incompatibile cu viața și a murit pe loc.

Doi tineri din autoturism, de 18 și 19 ani, au ajuns la spital cu răni superficiale. Un alt pasager și șoferul nu au fost răniți.

Sursa citată precizează că șoferul avea 1,09 g/l alcool pur în sânge la ora recoltării 23:37, respectiv de 0,87 g/l alcool pur în sânge la ora recoltării 00:37.

Inițial, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a solicitat luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile. Judecătoria Rădăuți a admis solicitarea și a dispus Arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 26.05.2021 şi până la data de 24.06.2021.

Tânărul este cercetat penal pentru ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


Citiși și:


Intră acum și în grupul de