Sute de articole vestimentare contrafăcute, în valoare totală de 30.000 lei, confiscate de la mai mulți comercianți din Bazarul Suceava și trei magazine second hand din Suceava și Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat miercuri, 9 iunie, mai multe controale la comercianți și societăți comerciale specializate în vânzarea articolelor vestimentare din Suceava și Rădăuți. Au fost depistați patru comercianți suceveni care au încălcat legea, dar și doi agenți economici din Suceava și Rădăuți. În total, polițiștii au ridicat 283 articole vestimentare în valoare de 31.600 lei.

Cele mai multe haine au fost confiscate de la un agent economic care are două magazine cu haine second hand, unul pe str. Mihai Viteazul din Suceava, iar celălalt pe str. Ștefan cel Mare din Rădăuți. Astfel, fără a deține certificate de calitate sau conformitate, în magazin erau vândute articole vestimentare inscripționate cu zeci de mărci cunoscute, precum Adidas, Nike, Puma sau Gucci. Din cele două magazine au fost ridicate haine în valoare de 17.260 lei.

Astfel comercializa bunurile și un alt agent economic care de asemenea deține un magazin pe str. Ștefan cel Mare din Rădăuți. În acest caz au fost ridicate haine de 7.800 lei.

Pe lângă asta, polițiștii au prins și patru comercianți care vindeau haine contrafăcute în Bazar Suceava. Este vorba despre trei femei (30, 47 și 57 ani) și un bărbat (63 ani). În cazul lor au fost ridicate haine în sume ce variază între 750 și 2.300 lei.

Toate persoanele depistate s-au ales cu dosare penale pentru punere în circulație de produse purtând o marcă înregistrată sau identică.


Intră acum și în grupul de