Acasă Social Vârful Rarău a fost semnalizat la inițiativa Rotary Club Suceava Cetate

Vârful Rarău a fost semnalizat la inițiativa Rotary Club Suceava Cetate


Intră acum și în grupul de

Vârful muntelui Rarău, situat la 1.651 metri altitudine, a fost a fost marcat la inițiativa Rotary Club Suceava Cetate. Montajul bornei a fost făcut cu ajutorul echipei Serviciului Public Județean Salvamont Suceava, iar inaugurarea bornei a avut loc sâmbătă, 12 Iunie 2021.

„Membrii clubului nostru sunt iubitori de natură și promovăm un stil de viață sănătos prin educație și mișcare. Privind la oportunitățile de promovare a locurilor frumoase din județul Suceava, colegul nostru Ștefan Macedon Gheorghiță a înaintat ideea de a marca vârful Rarău întrucât până la acest moment nu a existat un element distinctiv care să semnalizeze locația vârfului iar mulți iubitori ai muntelui nu știau exact unde acesta este localizat”, a precizat într-un comunicat Vasile Varvaroi, președintele RCSC.



Borna a fost concepută de arhitectul Florin Andrei Manole de la Arhimeter, membrul clubului și el.

„Semnalul, acum din lemn, urmează a se ciopli în andezit. El replică în mm, la o scară de 1:1000, înălțimea masivului Rarău. Morfologic borna este împărțită în 2 niveluri, baza șlefuită de 670 mm reprezintă așezările limitrofe masivului Rarău, punctează înălțimile acestora, a municipiului Câmpulung Moldovenesc, Pojorâta, Slătioara. Din acest prim nivel este cioplit un al doilea nivel, buceardat, brut, care reprezintă de această dată muntele – Masivul Rarău. Borna se montează pe un soclu cu înalțimea de 50 cm pentru a oferi un loc odihnă și popas, cu ospitalitate, montaniarzilor care urcă până aici”, a subliniat Florin Andrei Manole.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version