Donație de materiale didactice pentru Școala Gimnazială din Vatra Moldoviței din partea Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

La inițiativa Statului Major al Forțelor Terestre, comandantul Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, colonel dr. Romeo-Aurelian Popovici, împreună cu doi elevi au avut misiunea de a dona materiale didactice Școalii Gimnaziale Vatra Moldoviței. Micile gazde au fost încântate atât de vizită, cât și de materialele primite.

Printre dicționarele școlare și caietele de lucru multidisciplinare, gazdele au primit insigne și medalii de învingători. Pentru că da, în fiecare dintre ei se află un învingător. Materialele didactice au fost distribuite Școalii Gimnaziale Vatra Moldoviței, urmând a fi împărțite și elevilor din clasele pregătitoare și I-IV de la Școala Gimnazială Paltinu, Școala Primară Spărturi și Școala Primară Ciumârna.  

Eleva Brândușa Lupășneanu și elevul sergent Marian-Irodion Negură au studiat la școala gimnazială vizitată și s-au regăsit, cu nostalgie, în fiecare copil care privea cu entuziasm uniforma de elev militar. Anul trecut, în luna octombrie, cu prilejul unei activități similare, Brândușa și Marian au vizitat pentru prima dată, în calitate de elevi militari, școala gimnazială pe care au absolvit-o. Întrebați despre sentimentele trăite, adolescenții militari au mărturisit că nimic nu se compară cu emoția revederii dascălilor și a claselor în care au învățat.

„Bucuria pe care o resimt când mă întorc la școala gimnazială este aceeași de fiecare dată. Acum, am avut șansa de a mă compara cu ei. Ei se află la început de drum, iar eu mă apropii cu pași repezi de finalul liceului. I-am regăsit pe micii școlari entuziasmați și dornici să descopere cât mai multe lucruri. Așa cum eram și eu. Experiența de astăzi m-a determinat să reflectez mai mult la anii petrecuți în școala gimnazială și în colegiul militar”, ne-a mărturisit Marian.

„Am simțit cum ne privesc cu admirație. Cred că uniforma militară i-a impresionat cel mai mult. Unii dintre ei m-au recunoscut pentru că fac parte ansamblul artistic de dansuri populare al școlii. Ne-au arătat caietele primite de la noi în luna octombrie și erau încântați că acum le-am adus altele noi. Cu toate acestea, cred că cel mai încântați sunt de medalia primită. Sunt sigură că o vor păstra la loc de cinste” – a menționat Brândușa.

Acțiunea s-a derulat la inițiativa Statului Major al Forțelor Terestre (SMFT), a fost coordonată de colonel Sorin Ștefan, reprezentantul SMFT și membru în consiliul de conducere al Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” și de doamna Adina Grigore, director al editurii Ars Libri. La reușita acțiunii și-a adus aportul și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, prin rectorul academiei, general de brigadă profesor universitar doctor inginer Ghiță Bârsan.

Activitatea s-a desfășurat respectând normele de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Georgiana Lupu


Intră acum și în grupul de