Jandarmeria Suceava: Efective sporite în minivacanța de Rusalii, în special lângă lăcașurile de cult, dar și pe traseele montane din județ


Intră acum și în grupul de

Jandarmeria Suceava a anunțat vineri, 18 iunie, că jandarmii vor fi prezenți în spațiul public cu efective sporite pentru a desfășura misiuni de asigurare și menținere a ordinii publice în minivacanța de Rusalii.

„Misiunile vor fi executate atât independent, cât și în cooperare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, o atenție deosebită urmând a se acorda activității de asigurare a măsurilor de ordine la toate lăcașurile de cult din județ”, precizează comunicatul IJJ Suceava.

Totodată, efectivele de jandarmi vor monitoriza desfășurarea în condiții de siguranță a activităților sportive și a evenimentelor care se vor desfășura în spațiul public. Aceștia vor acționa și pentru îndrumarea cetățenilor cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

În același timp, jandarmii montani vor executa activități de informare şi acordare de asistenţă turiştilor şi persoanelor aflate în dificultate, precum și de prevenire şi combatere a faptelor care aduc atingere normelor de convieţuire socială.

În acest sens, jandarmii recomandă persoanelor care aleg să își petreacă timpul liber în natură:

  • să desfăşoare activităţi de picnic numai în zonele special amenajate şi/sau în zonele indicate pentru acest tip de activităţi;
  • să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat;
  • să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate;
  • să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă;
  • să nu hrănească animalele sălbatice și să evite contactul cu acestea.

În caz de nevoie, apelați 112.


Intră acum și în grupul de