VIDEO // Colete cu țigări în valoare de 125.000 lei, depistate la Vicovu de Sus și Straja. Contrabandiștii au fugit în ciuda focurilor de armă trase de polițiștii de frontieră


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat joi, 24 iunie, aproximativ 10.000 pachete cu ţigări în valoare de peste 124.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din județul Suceava. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, aproape concomitent au fost depistate două cazuri de contrabandă, unul în apropierea localității Vicovu de Sus, iar celălalt în zona Straja.

Astfel, în jurul orei 16:00, polițiștii de frontieră au observat, la aproximativ un kilometru de linia de frontieră spre interior, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, mai multe persoane care transportau colete voluminoase și se deplasau dinspre frontieră către interiorul ţării.

Văzând polițiștii de frontieră, contrabandiștii au abandonat coletele și a fugit în Ucraina. În acest caz au fost confiscate 6.835 pachete cu țigări, în valoare de 79.969 lei.

Ulterior, în jurul orei 17:30, un alt grup de contrabandiști a fost observat la aproximativ 400 de metri de linia de frontieră, pe direcţia localităţii Straja.

Este vorba despre două persoane care de asemenea au abandonat coletele la vederea polițiștilor de frontieră. Ultimii au tras două focuri de avertisment, însă cele două persoane au reușit să fugă în localitatea Straja.

În acest caz au fost depistate opt colete cu 3.820 pachete de țigări, în valoare de 44.694 lei.


Intră acum și în grupul de